Royal Unibrew Logo
 

Vinder markedsandele i UDFORDREROLLEN

 
Royal Unibrew er Danmarks næststørste bryggerikoncern med de nationale mærker Royal, Faxe Kondi og Egekilde og de stærke regionale mærker Albani, Ceres og Thor.
 
Danmark er vores største enkeltmarked. Det er også i Danmark at vi producerer de fleste af vores produkter.  
 
Royal Unibrew har i Danmark en markedsandel for øl på ca. 20% og for læskedrikke på ca. 25%.  På fadølsområdet er markedsandelen noget højere, idet vores andel af ølsalg på tank og fustager ligger på ca. 30% af det totale salg i Danmark.
 
Royal Unibrews totale markedsandel på det danske marked for mærkevareøl er steget de senere år. Det skyldes ikke mindst fokuseringen på det nationale mærke Royal og lanceringen af Heineken i 2003. Royal-serien, der består af ni varianter, viser år for år en aggressiv vækst. 
 
I 2007 blev vores partnerskab med Heineken udbygget således at vi fra 2008 påbegyndte licensbrygning af Heineken i Danmark. En udvikling som har sat endnu mere gang i den markante vækst som Heineken i Danmark viser.
 
Med Faxe Kondi har Royal Unibrew en enestående position på det danske marked. Mens læskedrikmarkedet i den øvrige verden er domineret af internationale udbydere, har "danskernes sportsdrik nr. 1" opnået positionen som det næststørste mærke i segmentet.
 
Senest har vi lanceret Egekilde naturligt mineralvand, der kom på markedet i begyndelsen af 2006. Blot 11 måneder senere havde Egekilde opnået 25% markedsandel i sit segment, og det er fortsat stigende.
 
Generelle markedsforhold
På linie med mange andre europæiske lande har ølforbruget udvist et fald i de senere år. Den overvejende del af det danske ølsalg foregår gennem detailhandelen, hvilket må ses i lyset af dansk tradition for forbrug i hjemmet og den store forskel i salgspris mellem detail- og HoReCa-segmentet. Detailsektoren er præget af en stigende priskonkurrence og dominans af få store supermarkedskæder.

Tilbage til markedsoversigt


 

SITEMAPWEBMASTERRoyal Unibrew A/S | Faxe Allé 1 | DK-4640 Faxe | contact@royalunibrew.com | +45 56 77 15 00DANSKENGLISH