Royal Unibrew Logo
 

Faxe Kondi er GRØNLÆNDERNES FAVORIT


 

Øl og læskedrikke nydes i stort omfang i Grønland. Royal Unibrews læskedrik har en stærk position i markedet. Faxe Kondi er en af  Grønlands mest solgte læskedrik produkter med en markedsandel på 32%. Markedsføringen foregår primært via, kædeaviser, annoncering , halreklamer og sponsorater mm. Royal Unibrew afsætter øl  både til HoReCa og detail markedet. Royal ”familien” Royal Pilsner og Royal Classic vinder markedsandele i det attraktive øl marked. En nyt medlem i Royal familien er Royal Summer, som er en sæson øl der sælges i perioden april til september. Inden for stærkøls segmentet sælges Royal Export og Royal Stout.

 

Generelle forhold: 
Det forholdsvis høje ølforbrug i Grønland har de seneste år været stabilt. 145 – 150 liter pr. capita pr.år. Der er ingen tegn på, at forbruget vil ændre sig. Pilsner øl 4,6% er den dominerende øltype i markedet med en markedsandel på cirka 84%, herudover findes stærkøl samt letøl 2,2% alkohol.
 
Royal Unibrew og vores største konkurrent i markedet står bag importen af alle øl og læskedrik produkter. Distributionen i Grønland foretages af KNI  Pilersuisoq. Det grønlandske ølsalg domineres af detail sektoren med ca 95%. Det skyldes bla. de høje afgifter på øl, der bevirker høje  priser i HoRea sektoren. Salget af læskedrik sælges ligeledes fortrinsvis i detail i 50 cl. PET flaske.
 
Øl og læskedrikke til salg i Grønland produceres primært på Nuuk Imeq A/S, som ligger i Grønlands hovedstad Nuuk.

Tilbage til markedsoversigt


 

SITEMAPWEBMASTERRoyal Unibrew A/S | Faxe Allé 1 | DK-4640 Faxe | contact@royalunibrew.com | +45 56 77 15 00DANSKENGLISH