Royal Unibrew Logo
 

Europas STØRSTE ØLMARKED

 

Tyskland og Grænsehandlen

 
Royal Unibrew eksporterer en række produkter til Tyskland og forsyner både Off-Trade-kunder, der leverer til Grænsehandlen, og Off-Trade-kunder på det tyske marked i øvrigt.
 
Inden for Grænsehandlen sælges der primært Royal, Thor og Slots inden for øl og Egekilde og Faxe Kondi inden for læskedrikke.
 
De tyske Off-Trade-kunder serviceres primært med Faxe.

 

Generelle markedsforhold

Tyskland er det største ølmarked i Europa og var for få år siden det land i verden, hvor der blev drukket mest øl pr. capita. 

 

Pilsner er det dominerende segment i Tyskland med en markedsandel på knap 70%. Herudover findes en række specielle tyske øltyper, f.eks. Weizen, Alt og Kölch.
 

Importeret øl udgør kun ca. 6% af det samlede ølforbrug i Tyskland. Det skyldes bl.a. de mange lokale bryggerier, som skaber en stærk lokalt funderet forbrugerpræference. Importandelen er nogenlunde konstant på trods af, at flere af de store internationale bryggerier, som tidligere solgte deres produkter via eksport, nu producerer på licens i Tyskland. Stabiliteten skyldes dels øget efterspørgsel efter "trend"-øl, dels indvielsen af nye konceptpubber og -restauranter.
 

Det tyske ølsalg domineres af detailsektoren, der står for 80% af forbruget. Inden for detailsegmentet udgør discountøl og private labels en stigende andel.

Tilbage til markedsoversigt


 

SITEMAPWEBMASTERRoyal Unibrew A/S | Faxe Allé 1 | DK-4640 Faxe | contact@royalunibrew.com | +45 56 77 15 00DANSKENGLISH