Royal Unibrew Logo
 

KALNAPILIO-TAURO GRUPE

 

 

 

Kalnapilis’ historie kan dateres tilbage til 1902, da det private bryggeri ved navn Bergschlössen (på dansk: Bjergslottet, på litauisk ”Kalnapilis”) blev grundlagt i byen Panevezys i det nordlige Litauen. Grundlæggeren, som var af tysk afstamning, var Albert Foight.

 

 

I 1918 blev Kalnapilis omdannet til et aktieselskab. Men efter Sovjetunionens overtagelse af landet i 1940 blev Kalnapilis nationaliseret – som så mange andre baltiske virksomheder. Da Litauen i 1992 genvandt selvstændigheden, kom Kalnapilis igen på private hænder. I perioden 1970-90 undergik virksomheden en omfattende modernisering og størstedelen af de gamle produktionsfaciliteter blev udskiftet.

 

 

Modernisering og produkt udvidelse

I 1994 blev Kalnapilis overtaget af BBH (Baltic Beverages Holding). Gennem 2 år investerede BBH 12 millioner USD i Kalnapilis. Herved blev virksomheden transformeret til det mest moderne bryggeri i den baltiske region – hvilket også resulterede i en optimering af produktkvaliteten.

 

Efter moderniseringen af bryggeriet, lancerede Kalnapilis adskillige nye varemærker inden for øl-kategorien – med tilhørende massiv annoncering, der resulterede i en øgning i markedsandele.


I 2001 blev Kalnapilis opkøbt af Royal Unibrew. Kalnapilis blev snart det hurtigst voksende bryggeri i Litauen – og år for år steg markedsandelen for øl i Litauen. Bryggeriet sponsorerer både kultur- og sportsbegivenheder i Litauen – f.eks. som hovedsponsor for den litauiske basketball liga. Basketball er langt den foretrukne national-sport i Litauen.

 

Ved World Beer Cup i 2004 i USA vandt 2 nye Kalnapilis øl guldmedalje i konkurrence med 1.564 andre produkter fra 393 bryggerier fra 40 lande.

 


Bryggeriet Tauras i Vilnius flytter til Kalnapilis
I 1999 erhvervede Royal Unibrew sin første baltiske virksomhed – AB Vilniaus Tauras, hjemmehørende i Vilnius, Litauens hovedstad.

 

Tauras bryggeriet blev etableret i 1860. Frem til 1. verdenskrig stod bryggeriet for mere end halvdelen af al ølproduktion i Vilnius, og var på det tidspunkt det største bryggeri i Litauen med eksport til bl.a. Rusland, Polen og Belarus.

 

I 1950’erne og i starten af 60’erne undergik den endnu statsejede virksomhed store mekaniske forandringer. Og udover produktion af øl begyndte man at tappe mineralvand, fra nærliggende underjordiske kilder, på flaske.

 

Efter Royal Unibrew’s akkvisition af Vilniaus Tauras i 1999 steg produktionen til maksimum – nemlig 204.000 hl per år. Med opkøbet af Kalnapilis bryggeriet stod man nu med en den ekstra kapacitet, der var påkrævet til den litauiske ølproduktion. I 2005 besluttede Royal Unibrew at flytte produktionen af Tauras til Kalnapilis for dermed at udvide brygkapaciteten i Litauen.

 

I dag beskæftiger Kalnapilio-Tauro Grupe i Panevezys 350 medarbejdere, brygger 700.000 hl øl om året og har en markedsandel  på 25% i detailsegmentet på det litauiske ølmarked.

AB Kalnapilio-Tauro Grupe
Didlaukio g. 69 B
LT - 08300 Vilnius, Litauen


Phone: +370 5 2627526
Fax:  +370 5 2123754

 

Kontakt: Marijus Valdas Kirstukas

  

Besøg også www.kalnapilis.lt

 

SITEMAPWEBMASTERRoyal Unibrew A/S | Faxe Allé 1 | DK-4640 Faxe | contact@royalunibrew.com | +45 56 77 15 00DANSKENGLISH